Популациона политика

Интервју TV Bosphorus

Интервју TV Bosphorus 2018.

Прилог TV Belle Amie 2018.

Прилог TV Belle Amie 2018.

Станковић обишао радове на адаптацији централног објекта ПУ "ЛАНЕ"

poppolitika00090

 

Председник општине Алексинац Ненад Станковић, обишао је предшколску установу "Лане" где се изводе радови на адаптацији централног објекта. Финансијска средства су обезбеђена из пројекта по јавном позиву које је расписало Министарство без портфеља, задужено за демографију и популациону политику РС. Министарство учествује са 80% док општина Алексинац са 20%.

Мере популационе политике у партнерским општинама

Заједничке мере за све четири општине:

***Обезбеђење једноставне, кратке, лако читљиве литературе за младе родитеље у виду брошура  о нези и васпитању деце (учествују Алексинац, Гаџин Хан, Сврљиг, Ражањ)

Пошто смо проценили да нема довољно едукативних садржаја за младе и потенцијалне родитеље, као ни саветовалишта,  група за подршку и едукативних материјала, препознали смо корист од приступачног, кратког, јасног и едукативног материјала који покрива важна питања родитељства  намењеног  младим и будућим родитељима у све четири локалне заједнице. Тренутно радимо на изради ових брошура које ћемо штампати и свако у својој општини делити родитељима.

 

*** Ангажовање електронских (аналогних и дигиталних) медија са програмом који укључује теме и садржаје из едукације о популационим питањима (Алексинац, Гаџин Хан, Сврљиг, Ражањ)

Увид представника све четири општине је тај да се информације, новине и промене споро крећу и теже имплементирају него у већим срединама. Мале средине су „инертније“ те је неопходно питања која су од општег значаја промовисати чешће, систематичније и кроз разноврсне медије како би се допрло да највећег броја грађана. Предвидели смо, између осталог, сарадњу са локалним  телевизијама и једном регионалном, где би се заједнички представили.

Опширније...