вести

Дечја недеља 2022. - ПП група Суботинац

dnsub202201 

У склопу обележавања Дечје недеље, предшколци из Суботинца су учествовали на маскенбалу у сарадњи са школом "Свети Сава". Захваљујући креативности родитеља у оквиру пројекта "РукоСтворине", деца су понела маштовите костиме, а као мотив за израду истих био је одговор на питање: Шта детету треба да лети до неба? Сем љубави, сваког дана, на тањиру здрава храна.

Више слика погледајте у нашој ГАЛЕРИЈИ.

 

Дечја недеља 2022.

dn202203 

Предшколци из ПУ „Лане“ су у понедељак 3.10.2022 године присуствовали отварању Дечије недеље.Ове године учествовали су малишани из следећих објеката:

1.Локал у граду, васпитачи: Аница Павловић и Невена Ристић

2.Гимназија, васпитачи: Тина Дојчиновић и Биљана Јевтић

3.Објекат у Буцековој, васпитачи: Милена Живић и Ана Петровић

У част ове манифестације деца су учествовала на маскенбалу, присуствовала концерту Бојана Росића и наступу плесне групе „ Ронде“. Своје учешће на овогодишњем отварању Дечије недеље, деца су завршила шетњом кроз град у пратњи својих васпитача и родитеља.

Деца су у осмишљавању костима била врло креативна и оригинална што ћете моћи да видите у нашој ГАЛЕРИЈИ.

 

Европска недеља мобилности 2022.

Пу „Лане“ је и ове године узела учешће у обележавању Европске недеље урбане мобилности. Том приликом наши малишани су се опробали на фото конкурсу под називом „Крећемо се квалитетније“, организованом од стране Општине Алексинац. У мноштву креативних и занимљивих фотографија деце посебно су се издвојиле 3, које су на основу мишљења комисије за одабир фотографија заслужиле награде. Ове године из наше установе награђени су:

1.Вук Вучковић (објекат Мишићева),

2.Матеја Марковић (објекат Мишићева) и

3.Мила Филиповић (Моравац)

Њима су у четвртак 22.09.2022. године уручени дечји тротинети као награда за труд, креативност и оригиналност.

m004 m009 m014
 
 
Више слика погледајте ОВДЕ

Пријем код председника општине Алексинац

Предшколска установа "Лане" традиционално узима учешће поводом прославе Дана општине Алексинац. Ове године, организовала је "Фестивал игре" под називом "Наш град" 03.06.2022. у центру града. Кроз интерактивне радионице остварена је сарадња између деце нашег вртића и деце која су се одазвала позиву за дружење тог дана.
fido22Данас, 27.07.2022. председник Општине, Далибор Радичевић, примио је представнике ове манифестације, Хелену, Јану и Јакова из старије васпитне групе у Мишићевој, директорку Виолету Поповић и васпитачицу Биљану Мајсторовић, учесника у организацији. Деца су уручила председнику "писмо" у коме се налазе дечје изјаве записане током манифестације: шта је то што им се допада и користе у граду и шта предлажу и желе да има наш град, како би проводили квалитетније време у игри и дружењу.
Леп пријем, пријатан разговор и предочена могућност разматрања дечјих жеља са циљем развијања још боље сарадње Општине и вртића, оставили су добар утисак на децу и све присутне. Задовољна посетом, деца су се вратила у вртић да пренесу вршњацима добре вести.
 
Више слика погледајте ОВДЕ