вести

Онлајн конференција

konferencijaДана 20.05.2021.год. одржана је велика онлајн конференција путем Zoom платформе под називом "Подршка предшколским установама у грађењу квалитета праксе - искуства, отворене могућности, партнерства". Панелисти коференције били суврсни представници свих структура које су укључене у развој предшколства и увођење Нових основа програма "Године узлета" у све предшколске установе: преставник Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, педагози, директор, родитељ и васпитачи.

Све што је презентовано и очему се говорило од изузетног је значаја и упућује нас на који начин се промене могу успешно остварити. Наравно, свако је то представио из своје сфере рада и деловања.

Један од панелиста, која је уједно представила нашу предшколску установу "Лане" Алексинац, била је васпитач Биљана Мајсторовић. Она је приказала пројекат "Путовање у свемир", као пример добре праксе који реализује са колегиницом Јованком Вукасовић, децом средње васпитне групе и родитељима. Рад је похваљен од стране свих учесника конференције.

"Посади свој хлад"

sadnja 2021 00021Предшколска установа "Лане" је од Општинске управе добила 3 саднице белог јасена у оквиру акције "Посади свој хлад".
Саднице су нашле место у нашем дворишту о објекту у Мишићевој, где су две групе деце са својим васпитачима засадили ове саднице.

Слике можете погледати ОВДЕ

Креативни дечји клуб - Прћиловица

kreativni klub 2021 00001

Мисија предшколске установе „Лане“ јесте да постане центар подршке деци и породицама у нашој заједници, пре свега тако што ће да буде отворена и спремна да окупи сву децу.

Креативни дечји клуб настао је као резултат настојања предшколске установе да под своје окриље прими што већи број малишана узраста од 3 до 5,5, година, и понуди им квалитетан предшколски програм.

У Креативном дечјем клубу деца која нису била обухваћена предшколским васпитањем и образовањем добила су прилику да се друже, играју, стварају, уче и истражују заједно са својом васпитачицом Невенком Живадиновић.

Слике можете погледати ОВДЕ

Примопредаја комбија ПУ "Лане"

kombi 01

 
Данас је извршена примопредаја комби возила - марке "Ситроен", предшколској установи "Лане.
Комби возило је Општина Алексинац добила по конкурсу кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. Установа ће возило користити за превоз деце на терену.
Председник општине Далибор Радичевић, кључеве новог комбија, уз поштовање свих епидемиолошких мера, свечано је уручио директорки предшколске установе "Лане" Виолети Поповић.
 
Више слика погледајте ОВДЕ