вести

XXIII стручни сусрети медицинских сестара ПУ Србије

kladovo2020 00001kladovo2020 00002

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

У периоду од 08.-11.10.2020. године одржани су XXIII стручни сусрети савеза удружења медицинских сестара предшколских установа Србије у Кладову. Тема сусрета је била "Деца и одрасли у заједничком уређењу средине која подржава учење и развој деце".

Као и много пута до сада, наша установа се представила примером добре праксе. У петак 09.10.2020. у петој сесији са подтемом "Заједничко учешће деце и одраслих у креирању простора у јаслама", представиле су рад: Прича о пројекту " Један мали паук", медицинске сестре - васпитачи Марина Миловановић и Маријана Стевановић.

Рад је био веома похваљен као и наше учешће.

  kladovo2020 00003 kladovo2020 00004

Дечја недеља 2020.

dn2020 00033

 

05.10.2020. у оквиру Дечје недеље под слоганом „Подељена срећа, два пута је већа“, деца су уживала у Концерту дечијих песмица.

Концерт је одржан у објекту у Мишићевој за све васпитне групе (7 група) и у Прћиловици за децу Припремног предшколског програма и децу из Креативног клуба. Захваљујемо Центру за културу и уметност Алексинац и Талији – арт сцени из Ниша на дивним дечјим песмицама: Ивин воз; Разболе се лисица; Вуче, вуче бубо лења; Лептирићу шаренићу; Кад си срећан ( лупи тада длан о длан ) итд...

Више слика погледајте ОВДЕ

УЧЕШЋЕ ПРЕДШКОЛАЦА У ОБЕЛЕЖАВАЊУ НЕДЕЉЕ УРБАНЕ МОБИЛНОСТИ

120062448 2472544246376901 3909139916068450208 o

 
Поводом обележавања Европске недеље урбане мобилности, Општина Алексинац се први пут прикључила и нашла међу 28 градова у Србији који обележавају ову недељу. У уторак 22. септембра 2020. године је одржана акција „Дан без аутомобила“, програмом који је одржан испред Дома културе и том приликом је приказана изложба свих ликовних радова. Овим поводом је Општина Алексинац расписала ликовни конкурс на тему одрживе урбане мобилности за децу предшколске установе, основних и средњих школа. Учесници на конкурсу су подељени у четири групе:
1. деца ПУ Лане,
2. ученици основних школа од првог до четвртог разреда,
3. ученици од петог до осмог разреда и
4. ученици средњих школа

Из сваке категорије је награђено по три рада, а Локална самоуправа је обезбедила пригодне поклоне за најуспешније радове, и то: за децу ПУ "Лане" и ученике од првог до четвртог разреда су обезбеђени тротинети, ученици од петог до осмог разреда су добили ролере, а ученици средњих школа бицикле.

Председник општине Алексинац, Далибор Радичевић, уручио је поклоне свим награђеним учесницима.

Из ПУ „Лане“ су награђени следећи радови деце:

1. Николина Станковић, група мешовита 2, Мишићева

2. Анђелија Димов, припремна група, Мишићева

3. Николина Крстић, припремна група, Моравац

Сва деца која су учествовала ће добити Захвалнице.

Више слика погледајте ОВДЕ

Министарка Славица Ђукић Дејановић у посети ПУ "Лане"

18

Дана 05.06.2020. године, централни објекат предшколске установе су посетили: министарка, Славица Ђукић Дејановић; начелница Нишавског округа, Драгана Сотировски; државни секретар у министарству омладине и спорта, Предраг Перуничић; председник Општине Алексинац, Ненад Станковић; заменик председника Општине, Чедомир Ракић; одборник Скупштине града Ниша, Бобан Џунић.  Влада РС и министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику су последњих година издвојили део буџета за побољшање услова боравка деце предшколског узраста у нашој установи. Предшколска установа „Лане“ је 2018. године добила средства за у  реконструкцију, где су министарство и локална самоуправа уложили близу 17 милиона динара. Одобреним средствима, од чега је министарство дало 80% а општина 20%, урађена је санација централног објекта у Мишићевој улици, која је подразумевала замену столарије, термоизолацију, реконструкцију крова и фасаду, а у објекат у Прћиловици добио је парно грејање. Ове године је за нашу установу предвиђена куповина комби возила за превоз деце, којим ћемо омогућити лакши долазак и одлазак деце из руралних места наше општине у најближи објекат предшколске установе.

Више слика погледајте ОВДЕ