"Најбољи почетак за децу: моћ родитељства"

 MR01

У организацији УНИЦЕФ -а и Министарства здравља Републике Србије, а у сарадњи са релевантним министарствима у области раног развоја, учења и подршке родитељству, 25. и 26. јуна је у Београду одржана Регионална конференција о раном развоју и родитељству "Најбољи почетак за децу: моћ родитељства".

На Конференцији су се окупили експерти из региона из области раног развоја деце, креатора јавних политика и практичара, како би усагласили ефикасне стратегије за остваривање позитивних исхода за децу и њихове породице.

Из ПУ "Лане" Алексинац, Конференцији је присуствовала Виолета Поповић, директорица, а из Опште болнице Алексинац, др Марија Младеновић Станојевић, специјалиста педијатрије.

Порука првог по реду Међународног дана игре је: - играјте се, учите и растите заједно са вашом децом, јер детињство пролази брзо, али успомене и знања остају за цео живот!

Кроз кратке филмове смо имали прилике да чујемо изјаве деце о игри:

"Игра је када се прави хербаријум, црта и слика, трчи за лоптом, пење на зидић и праве куле у песку";

"Игра је и када деца уче - сама, са другарима или са родитељима!"

Учење кроз игру подстиче физички и интелектуални развој деце и пружа им могућност да стекну нове вештине, нова знања, а родитељима и старатељима представља сјајан алат за повезивање и упознавање са својом децом.

 Више слика погледајте ОВДЕ