XII стручна конференција медицинских сестара 2019.

IMG-3245a66480085b95d0fced591fdf1f36-V

У периоду од 03.-06. октобра 2019. године одржана је XII стручна конференција медицинских сестара васпитача коју организује Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије, са темом "Деца, васпитачи и породица у простору вртића и ван њега - развијање реалног програма".

Циљ скупа:

  • јачање компетенција мед.сестара васпитача за разумевањем и преиспитивањем на који начин култура и структура јаслица/вртића мења квалитет праксе, кроз размену различитих искустава;
  • да се кроз размену и анализу искустава из праксе јачају компетенције мед.сестре васпитача у препознавању и уважавању свих перспектива, детета и одраслих, у планирању и остваривању неге и ВО рада.

Наша установа се у петак 04.10.2019. представила презентацијом: "Пројектно учење у процесу ВО рада у јаслицама - примена семинара" - аутора Маријане стевановић и Марине Миловановић, мед.сестара- васпитача.

Презентација је била у оквиру пете сесије на тему: "Подршка учењу и развоју за свако дете кроз развијање реалног програма".

На овом стручном скупу је и директорка наше установе Виолета Поповић добила признање за подршку у реализацији активности на нивоу Савеза.

Поред презентација добре праксе учесници су похађали и радионице: Подршка добробити детета у реалном програму - делање детета, Дете у животно практичним активностима у јаслама, Улога мед.сестре - васпитача у грађењу заједнице која учи, Презентација искуства у вођењу Електронске радне књиге.