Семинар „ Да у вртићу свако учи радосно и лако“

Дана 16. и 17.12.2017. године, у предшколској установи реализован је семинар под називом „ Да у вртићу свако учи радосно и лако“.  Семинар су реализовале дипломирани васпитач Драгана Милић и Весна Белчевић, представник за односе са јавношћу, Удружење Златиборски округ. Присуствовало је 30-оро запослених – васпитачи, медицинске сестре васпитачи, стручни сарадник и директор.

Општи циљ ове обуке био је оснаживање васпитача за подстицање сазнајног развоја деце уз поштовање индивидуалних обележја као што су темперамент, потребе и интересовања.

sem12201739

Специфични циљеви били су: јачање компетенција васпитача за остваривање успешне комуникације са децом засноване на индивидуалним потребама детета; јачање капацитета васпитача за стварање атмосфере инклузивности у групи, уз поштовање потреба деце различитих темперамената и типова интелигенције; јачање капацитета васпитача за осмишљавање садржаја и активности са децом који поспешују холистички развој детета – физички, емоционални, социјални, когнитивни.

Општи утисак учесника је да је семинар „Да у вртићу свако учи радосно и лако“ изузетан из више разлога, почев од тога да су предавачи одлични познаваоци  садржаја, да је семинар изразито динамичан, да је понуђено обиље садржаја - игара, песама и активности које су изврсне, сврховите и потпуно применљиве, па до тога да су пружени предлози,  савети и мноштво других „алата“ за решавање свакодневних, а опет, изузетно важних васпитних ситуација и дилема.  Све похвале за ову изванредну обуку!

 

Више слика можете погледати ОВДЕ