вести

Дечја недеља 2021.

dn20211

Деца Пу „Лане“ ће као и сваке године узети учешће у обележавању Дечје недеље.

Активности везане за Дечју недељу ће трајати од  04.10. 2021. до 10.10.2021.

Мото Дечје недеље је:

ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ - стихови песме Дете, нашег великог песника Љубивоја Ршумовића

Наши малишани ће имати прилику да се представе кроз маскенбал, цртање, сликање, глуму, спорт и музику.

Фотографије различитих активности можете погледати ОВДЕ

 

dn20212 dn20213

 

 

Европска недеља урбане мобилности 2021.

enum 2021 00028

Предшколска установа је ове године узела учешће у ликовном конкурсу који је расписала Општина Алексинац поводом обележавања Европске недеље урбане мобилности. Деца ППП програма учествовала су у овом конкурсу чија је тема била "Одржива мобилност за здравље и живот".

Дана 22.09.2021.године уприличена је додела награда за најоригиналније радове деце, учеснике конкурса. Награде су били тротинети а из наше установе добитници су били:

  • Дуња Стојковић, Гимназија
  • Нина Митић, Прћиловица
  • Маша Станковић, Глоговица

Осим деце, добитника награде, додели су присуствовале две групе припремног предшколског програма при Гимназији. Деца која су присуствовала манифестацији добила су на поклон мајице, прслуке и заставице.

Слике са доделе награда можете погледати ОВДЕ

 

 

Донација родитеља

Захаљујемо се родитељима Бекировић Бојану и Стевић Мартину на изузетној сарадњи са Предшколском установом. Поменути родитељи су извршили реконструкцију мокрог чвора у објекту у селу Лужане где њихова деца похађају припремни предшколски програм. Сарадња Предшколске установе и родитеља је веома важна у свим сегментима дечјег развоја и напредовања, па тако и за стварање бољих услова за боравак деце у Предшколској установи. Ови родитељи су овом донацијом показали максималну спремност за сарадњу и хвала им на томе.

LD20211  LD20212  LD20213

LD20214  LD20215

Онлајн конференција

konferencijaДана 20.05.2021.год. одржана је велика онлајн конференција путем Zoom платформе под називом "Подршка предшколским установама у грађењу квалитета праксе - искуства, отворене могућности, партнерства". Панелисти коференције били суврсни представници свих структура које су укључене у развој предшколства и увођење Нових основа програма "Године узлета" у све предшколске установе: преставник Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, педагози, директор, родитељ и васпитачи.

Све што је презентовано и очему се говорило од изузетног је значаја и упућује нас на који начин се промене могу успешно остварити. Наравно, свако је то представио из своје сфере рада и деловања.

Један од панелиста, која је уједно представила нашу предшколску установу "Лане" Алексинац, била је васпитач Биљана Мајсторовић. Она је приказала пројекат "Путовање у свемир", као пример добре праксе који реализује са колегиницом Јованком Вукасовић, децом средње васпитне групе и родитељима. Рад је похваљен од стране свих учесника конференције.