Онлине заједница учења

 

onlajn-zaj-ucenja

 
  

Драге колеге, родитељи, суграђани...
шестогодишној Наталији Стојименов, девојчици која похађа нашу предшколску установу, потребна је подршка. Наталији су потребна средства за терапије и третмане, неуроботику, рехабилитацију као и за путне трошкове и смештај.
Молимо све људе добре воље да помогну колико су у могућности.
 
natalija

 


 

Поштовани родитељи,
у наредном периоду поделићемо са вама брошуре које је ЦИП Центар креирао, а кроз које се можете информисати о томе како подржати развој добробити деце предшколског узраста, сазнати више о социјално-емоционалном учењу деце предшколског узраста и васпитању деце пружањем подршке и успостављањем правила. Овом приликом шаљемо вам брошуру „Васпитање пружањем подршке и успостављањем правила“ коју можете скинути ОВДЕ

vaspitanje-cip

Молимо вас да након прочитане брошуре, попуните кратак упитник како бисмо стекли увид у то у којој мери су вам теме биле занимљиве и садржаји корисни, као и да ли сте и шта примењивали од понуђених идеја.

УПИТНИК

 

 


 

Поштовани родитељи, brosura


Ово је брошура путем које се можете информисати о томе како подржати развој добробити деце предшколског узраста, сазнати више о социјално-емоционалном учењу деце предшколског узраста и васпитању деце пружањем подршке и успостављањем правила.

 

Брошуру можете преузети ОВДЕ

 

 

 

 


 

УПИС 2021/2022. године

 

Поштовани родитељи,

Уписивање деце за похађање ПУ "Лане" у Алексинцу за школску 2021/2022.годину почиње 01.02.2021.

Електронски упис такође почиње у овом периоду. На следећим линковима можете прочитати правилник и остала обавештења.

 

КОНКУРС 2021vrtic4

Захтев за пријаву детета у предшколску установу

ПРАВИЛНИК о условима за уписивање, боравке и исписивање деце у ПУ Лане

Документација целодневни боравак

Документација ППП целодневни, на 4 сата и Играоница

еВРТИЋ - електронски упис деце

еВРТИЋ - упутство за родитеље

 

 

 

 

 

НОВА ЕКОНОМСКА ЦЕНА

Од 01.01.2021. примењиваће се нова економска цена на основу Одлуке коју је донела Скупштина општине Алексинац 29.12.2020. Корисници услуга - родитељи ће плаћати економску цену у износу од 6.184,60 дин. У јануару ће бити достављен анекс уговора свим родитељима, због корекције цене услуга. Уговор се потписује за школску годину а Одлука о утврђивању економске цене се односи за календарску годину.

SKMBT 22321010810570

 


 

cestitka nova god

 

Поштовани родитељи, ПУ "Лане" ће радити по следећем распореду: 

01.01.2021. је НЕРАДНИ дан

04., 05., 06. и 08.01.2021. су РАДНИ дани

07.01.2021. је НЕРАДНИ дан

 

Срећне празнике желе вам запослени ПУ „Лане“!

 

 

 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ⭐️ ⭐️ ⭐️

 

 У складу са Стручно-методолошким упутством за спровођење Уредбе о Националном програму здравствене заштите жена, деце и омладине, ако се код детета које похађа ПУ утврди да болује од заразне болести, родитељ је у обавези да обевести ПУ. 

 

У складу са Инструкцијама у вези са поступањем ПУ поводом отварања објеката за пријем уписане деце у време трајања епидемије КОВИД-19, није дозвољено да родитељ/други законски заступник детета доводи или одводи дете из установе, нити улази у просторије установе ако он/она или дете има повишену телесну температуру, знаке респираторних инфекција попут кашља и кратког даха или је под ризиком да је могао бити у контакту с особама позитивним на КОВИД-19. Уколико је дете било у контакту са особама које су позитивне на КОВИД-19, не доводити дете у ПУ и о томе обавестити васпитача. За повратак детета у колектив после изолације потребно је донети Упут за предшколску установу. 

 

 

 

                                                                            Управа ПУ „Лане“

 

 

ДЕМАНТ ПУ „ЛАНЕ“ – АЛЕКСИНАЦ!!!

 

Поштовани грађани Алексинца и родитељи деце која похађају ПУ „Лане“ у Алексинцу,

Поводом текста који је данас објављен у вестима Н1, као и преузимања истог од стране Алексиначких вести, предшколска установа демантује наводе из текста, јер су нетачни. Наиме, након сазнања да је у тексту и наслову истог објављено да „наставница једног вртића у Алексинцу има симптоме на ковид 19“, да је у кућној изолацији, као и да су сва деца која су са њом била у контакту склоњена (цела група), демантујемо да је то истина. Поводом ових навода смо контактирали начелника школске управе у Нишу, Драгана Геја, који каже да новинари нису најбоље интерпретирали његове речи и да је и сам дао демант на РТС телевизији. Једини разлог што демантујемо текст јесте тај што родитељи деце позивају вртић и траже информацију поводом овог текста, јер је исти изазвао панику. Молимо родитеље да не брину, јер установа чини све да створи безбедну средину за боравак деце, која за сада то и јесте. Наравно да у доба свеопште епидемије није немогуће да се било ко разболи, а у случају да се то догоди, родитељи ће свакако бити први обавештени о томе.

 

Управа ПУ „Лане“, Алексинац

09.09.2020.

 

 
 
 
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

 

Сва деца која полазе 01.09.2020. а и касније у припремни предшколски програм, треба да донесу лекарско уверење не старије од 7 дана на нашем формулару, од изабраног лекара државне институције, без обзира што су донели лекарско уверење на упису, због тренутне епидемиолошке ситуације.

 

 

Родитељи који нису потписали уговор у предвиђеном термину, исти могу потписати 31.08.2020. Предаја докумената од 07-09 а преузимање од 14-16 часова.

 

 

УПИС 2020/2021.

Спискови уписане деце биће објављени 24.07.2020. Од 03.08.2020. почиње потписивање уговора са корисницима услуга. Пријем документације за обраду се врши од 07 - 09h испред установе а обрађена документација се може преузети истог дана од 14-16 h. Због епидемије моле се родитељи да строго поштују распоред и термин заказаног потписивања уговора који се налази у табели испод. Потребну документацију можете преузети ОВДЕ.  

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА :

—  - ВАЖЕЋА ЈАВНА ИСПРАВА КОЈОМ РОДИТЕЉ ПОТВРЂУЈЕ СВОЈ ИДЕНТИТЕТ

(ОЧИТАНА ЛИЧНА КАРТА ,ФОТОКОПИЈА ПАСОША –страна где се виде лични подаци и фотографија)

—  ОБАВЕЗНО ПОПУНИТИ :

1.ПРОПИСАНИ ОБРАЗАЦ ЗА УПИС ДЕТЕТА

2.ИЗЈАВУ –САГЛАСНОСТ да за потребе уписа у ПУ “ЛАНЕ” може да се изврши увид, прибаве и обраде лични подаци који су неопходни у поступку одлучивања

3. ЗАХТЕВ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА НАКНАДУ И РЕГРЕСИРАЊЕ ТРОШКОВА

НАПОМЕНА:

Право на регресирање учешћа корисника услуга у економској цени боравка детета у ПУ „ЛАНЕ“ у висини од 20% учешћа остварују:

1.Корисници дечијег додатка;

2.Друго дете из исте породице које истовремено борави у Установи;

3.Родитељ који самостално врши родитељско право (дефинисано чланом 28. Закона о финансијској подршци са децом „Сл.гласник РС бр.113/17 и 50/18“)

Право на накнаду трошкова боравка у ПУ „ЛАНЕ“ у висини учешћа корисника у цени услуга (право на бесплатан боравак) имају:

 1. Деца са сметњама у развоју и деца са инвалидитетом;
 2. Деца без родитељског старања;
 3. Деца из породица које су корисници новчане социјалне помоћи;
 4. Треће и четврто дете у породици;
 5. Дупли близанци, тројке и четворке

Лекарско уверење се доноси првог дана када дете крене у вртић.

 raspored


Из Министарства просвете, науке и технолошког развоја потврђено да су испоштоване инструкције и предузете све прописане мере.

Извор: http://www.mpn.gov.rs/u-predskolskoj-ustanovi-u-aleksincu-uradjeno-sve-prema-propisima/

Screenshot 4


 

Обавештење за родитеље/старатеље чија деца долазе у вртић од 11.05.2020.

sprovodjenje mera

 

 

Поштовани родитељи,

 

с обзиром да је у нашој земљи на снази ванредно стање због спречавања ширења вируса COVID-19, у ситуацији прекида редовног рада ПУ "Лане", у наредном периоду ћемо се трудити да путем званичног ФБ профила и сајта установе (lanealeksinac.com) постављамо занимљиве материјале. У жељи да вам помогнемо, постављаћемо линкове који су корисни, практични и занимљиви, као и материјале за које сматрамо да могу допринети да квалитетније проведете време са својом децом у породици. Такође ћемо овде постављати и све важне информације о функционисању установе. Како би сте са својом децом провели квалитетно време у овој ситуацији, васпитачи и медицинске сестре- васпитачи ће путем група (вибер, ФБ и слично, у зависности од тога како се договорите) слати предлоге активности, као и занимљиве едукативне садржаје и игре које можете користити у свакодневном раду и игри са децом у кућним условима.

 

Такође ћете моћи да пратите садржаје у оквиру кутка за родитеље на сајту установе, где ћемо постављати различите садржаје за које сматрамо да могу бити корисни и занимљиви.

 

УПИС ДЕЦЕ - ПРОДУЖЕЊЕ РОКА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је  Одлуку о обустави извођења наставе у високошколским установама, средњим и основним школама и редовног рада установа предшколског васпитања („Службени гласник РС“, бр. 30/2020) којом се у тачки 4. прописује да се упис деце у установе предшколског васпитања и образовања и основне школе наставља  преко Портала е-Управа („еВртић - доступан је за упис у све установе предшколског васпитања и образовања у Републици Србији.“).

 

Дописом министра просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00286/2020-07 од 18.03.2020. поводом актуелне епидемиолошке ситуације и, с тим у вези могућностима за спровођења услуге еВртићпреко Портала еУправа, а имајући у виду различите категорије потенцијалних корисника ове услуге (породице из осетљивих друштвених група чија деца предшколског узраста имају право на приоритетан упис у предшколску установу у складу са прописима) сугерисано је продужење рока за подношење електронске пријаве за упис детета у предшколску установу путем услуге еВртић до 15.маја 2020.

 

1.     Конкурс за уписивање деце у ПУ“Лане“ и даље траје коришћењем услуге еВртић-а

 

2.     Када прође ванредно стање, сви родитељи ће моћи да поднесу своје Захтеве и у папирном облику – за оне који нису у могућности да користе услугу еВртић-а

 

3.     емаил адреса за достављање додатне документације је:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

4.     Контакт особа за рад са родитељима је: Мирјана Видојковић    060-3836360 (понедељак - петак од 8-13h)

 

5.     Телефон ПУ“Лане“ Алексинац     018 4804-949   и   018 4804-827 

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

о конкурсу за упис деце

vrtic4 

Конкурс

Документација ЗА КОНКУРС ЗА ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК

Документација ЗА КОНКУРС за ППП целодневи, на 4 сата и Играоница

ПРАВИЛНИК ПУ Лане АЛЕКСИНАЦ

Захтев за пријаву детета у предшколску установу

еВРТИЋ - електронски упис деце

еВРТИЋ - упутство за родитеље

 

 

 

 

 

 

 

 

ОБУСТАВА ПЛАЋАЊА

 

SKMBT 22320032612510

 

 

 

 

ДОБРОДОШЛИ

 

на званични сајт Установе за предшколско васпитање и образовање "ЛАНЕ" из Алексинца. На овим страницама ћемо покушати да Вас упознамо са нашим радом, приказаћемо Вам наше објекте и пружити корисне информације.

"Све што треба да знам о томе како треба живети, шта чинити и какав бити научио сам још у вртићу. Мудрост ме није чекала на врху планине, на крају дугог успона школовања, него се крила у пешчанику дечјег игралишта." Р.Фулгхум

 

 

 

 

 • вакцина Covid19
 • кутак за родитеље
 • ПУ
 • image
 • ПУ
 • image
 • pop-politika
 • image

Часопис 2015.

 • часопис

Часопис 2016.

 • часопис

Часопис 2017

 • часопис

Часопис 2018.

 • часопис

Часопис 2019

 • часопис

Часопис 2020

 • часопис

Часопис 2021.

 • часопис

Временска прогноза

Курсна листа

Бројач посета

4472886
Данас
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
332
2842
18321
4472886